logo

UA
RU

Phone

(097) 392-61-46
(093) 345-62-22

Замовити дзвінок
Adress
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а

Хитрощі і секрети срібла: як відрізнити підробку від оригіналу

Чому любителі дорогоцінних металів вибирають срібло?

Багато цінителів благородних металів віддають перевагу прикрасам та іншим цінним речам зі срібла. І справа навіть не в ціні, яка значно нижча за вартість виробів із золота. У порівнянні з золотом срібло має більш щільну структуру, воно міцніше і твердіше. Але навіть, незважаючи на те що срібло досить рідко підробляють, слід бути на напоготові і знати кілька тонкощів, які дозволять легко відрізнити оригінальний виріб з благородного металу від підробки, і не стати черговою жертвою шахраїв.

Оригінал або підробка?
Хитрощі і секрети срібла: як відрізнити підробку від оригіналу

Якщо вибір припав на срібні вироби, купити їх краще в перевірених спеціалізованих магазинах, а не на ринках або у валютників. Так ймовірність придбати підробку зведеться практично до нуля.

При покупці прикрас або інших речей з срібла, щоб не залишитися ошуканим, насамперед слід вимагати у продавця паспорт виробу. У ньому обов'язково повинні бути вказані проба, вага і наявність каменів. Максимально високої якості вважаються вироби 925 проби. Проба повинна бути вказана на самому виробі. Вона може бути 800, 830, 875, 925, 960, 999. Виріб, проба якого нижче 800, не рахується дорогоцінним.

Найчастіше випадки, коли срібло виявлялося фальшивим, зустрічаються в країнах, де процвітає туризм – Туреччина, Єгипет, Таїланд, Туніс. Ринки в цих країнах просто набиті лавками, в яких продавці всіма можливими способами намагаються продати товар, і звідти не так легко піти з порожніми руками.

Як визначити справжність срібла без допомоги ювеліра?
  • Перше, на що слід звернути увагу – це чітко віддрукована проба на самому виробі. Відбитків повинно бути два: один – відбиток виробника, другий – клеймо, яке підтверджує відповідність стандартам виробів з дорогоцінних металів – проба. Проба повинна бути чіткою і не змащеною.
  • Щоб дізнатися напевно чи справжній виріб, можна потерти його про шматок крейди. Якщо на крейді залишиться чорний слід – срібло справжнє.
  • Наступний спосіб – використовувати звичайний магніт. Срібло не притягується до магніту.
  • Є ще один спосіб – зробити подряпину на виробі за допомогою голки або шпильки. Якщо покриття зітреться і оголиться червонуватий метал – це підробка, зроблена з латуні. Справжнє срібло всередині має той же колір, що і зовні.
Де купити справжні вироби?
Хитрощі і секрети срібла: як відрізнити підробку від оригіналу

Звичайно, для покупки якісного срібного виробу найкраще відвідати ювелірний магазин, який не тільки надасть документи на товар, але і дасть можливість розглянути коштовності на власні очі. Однак не кожен може приділити час відвідування ряду спеціалізованих торгових точок, щоб вибрати вподобаний виріб і порівняти ціни. У такій ситуації найкращим варіантом вибрати прикраси є інтернет-магазини.

На сторінках нашого сайту можна знайти каталоги з величезним вибором виробів на будь-який смак і колір. Додатковою перевагою таких магазинів є можливість підібрати вироби за прийнятною ціною і порівняти їх, не виходячи навіть з дому. Всі коштовності мають документи і сертифікати якості.

Не варто відкладати приємні покупки на невизначений термін, якщо можна прямо зараз купити срібні прикраси, сидячи в улюбленому кріслі.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
(097) 392-61-46
(093) 345-62-22
Написати повідомлення
 
 
Зворотній зв'язок
Зв'язатися з нами:
Відправити
 
Контактна інформація:
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а
(097) 392-61-46, (093) 345-62-22
 
 
Швидке замовлення:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: