logo

UA
RU

Phone

(097) 392-61-46
(093) 345-62-22

Замовити дзвінок
Adress
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а

Срібло чи золото? Битва металів

Срібло чи золото? Битва металів

З давніх-давен обидва ці метали використовуються для створення прикрас і у обох металів є свої фанати. Однак, який же з металів краще для ювелірних виробів?

Золото в чистому вигляді – це м'який і дуже важкий жовтий метал з високою теплопровідністю. Шляхетним він вважається через те що стійкий до дії більшості кислот і лугів. Ювелірні вироби виготовляють із сумішей золота з іншими, більш міцними, металами.

Кількість оного в сплаві в процентному співвідношенні відображається в пробі:

  • 375 (38 % золота), колір - від жовтого до червоного.
  • 500 (50,5 % золота), колір залежить від вмісту срібла.
  • 585 (58,5 % золота), досить міцний сплав, найбільш поширений.
  • 750 (75,5 % золота), колір даного сплаву може бути в діапазоні від зеленого до рожевого і червоного. Не тьмяніє на повітрі.
  • 958 (до 96,3 % золота), м'який сплав, в прикрасах використовується рідко.

З енергетичної точки зору це сонячний матеріал, що дарує енергію і життєві сили. У східній культурі уособлює чоловіче начало «янь» - яскравість, активність.

Прикраси із золота завжди підкреслювали статусність, уособлювали стабільність і успіх. Саме через його міцність і стабільного статусу з нього відливають обручки.

Прикраси з даного металу рекомендовані при порушеннях в серцево-судинній системі, опорно-руховому апараті і шлунково-кишковому тракті.

Що ж щодо срібла?
Срібло чи золото? Битва металів

Пластичний метал, досить важкий, має найвищу теплопровідність. Срібло має бактерицидні властивості. Раніше було прийнято кидати монети з чистого срібла в кубок з водою для його очищення. Для срібла встановлені такі проби: 800, 830, 875, 925, 960, 999, 925 - є найбільш поширеною.

Срібло дарує людині спокій, почуття стабільності. Уособлює жіноче начало «інь». Воно рекомендовано для стабілізації артеріального тиску і при хворобах шлунка.

Срібні прикраси більше підходять для світлошкірих людей з волоссям темних відтінків. У прикрасах срібло вигідно відтіняє бурштин і перли, добре гармонує з білими діамантами.

Divider

Таким чином, вибір металу, суто індивідуальний. Необхідно розуміти для якого випадку вибирається прикраса, як часто буде використовуватися, який камінь хотілося б бачити в виробі і т.д. Так само варто враховувати спосіб життя майбутнього власника. Наприклад, якщо людина часто відвідує басейн, то швидше за все, він не буде кожен раз знімати з себе всі прикраси. Слід врахувати, що срібло менш стійке до дії води і хімічних речовин, що застосовуються для її знезараження.

Однією з сучасних тенденцій є комбінування цих металів в прикрасах, або в цілому образі. Багато дизайнерів, наприклад, розробляють парні каблучки – одна з срібла, інша з золота, з елементами, що доповнюють один одного – які потрібно носити спільно.

Вибір ювелірних виробів, зараз, дуже великий і, прийшовши в магазин, можна розгубитися і вибрати не те що потрібно. Набагато ефективніше в комфортній обстановці вибрати срібні прикраси з золотом в нашому інтернет магазині. До того ж, ціни у нас нижче і постійно діють системи знижок.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
(097) 392-61-46
(093) 345-62-22
Написати повідомлення
 
 
Зворотній зв'язок
Зв'язатися з нами:
Відправити
 
Контактна інформація:
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а
(097) 392-61-46, (093) 345-62-22
 
 
Швидке замовлення:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: