logo

UA
RU

Phone

(097) 392-61-46
(093) 345-62-22

Замовити дзвінок
Adress
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а

Перлове царство: різновиди та особливості перлів

Перлове царство: різновиди та особливості перлів

Перли в усі часи були в пошані у жінок і залишаються найпопулярнішим самоцвітом на даний момент. І не дивно, адже цей дорогоцінний камінь символізує чистоту, вишуканість, досконалість. На перший погляд консервативні і стримані ювелірні вироби з перлами підкреслюють жіночність і красу своєї власниці, є символом любові і багатства.

Намистини з перлів бувають різноманітних форм, грають широкою палітрою фарб і відтінків, мають різне походження, відрізняються якістю і фізичними характеристиками, а самі унікальні і незвичайні називають жіночими іменами. Які ж існують сорти і види цього благородного каменю? Розберемо докладніше.

Види перлів

За методом видобутку перлинні камені поділяють на такі види:

  • природні перли або дикі, натуральні. Утворюються в річкових або морських молюсках природним шляхом в результаті попадання всередину піщинки, яка з часом перетворюється в перламутровий камінь, в результаті впливу органічних речовин;
  • культивовані каміння. Формуються внаслідок вкладення людиною намистини в раковину живого організму. Після цього вже природним чином відбувається процес утворення перлини;
  • штучний самоцвіт. Процес формування повністю підпорядкований впливу людини шляхом імітації природних процесів. Таким штучним шляхом можливо отримати перлини ідеальних форм, правильних відтінків, бажаних розмірів і без видимих дефектів, що в природі є великою рідкістю.
Класифікація перлин за формою

Серед основних форм намистин виділяють наступні види:

  • сфера. Ідеальна сферична округла форма зустрічається вкрай рідко в природі, тому високо цінується, відрізняється своєю дорожнечею;
  • напівсфера. Довгасті, злегка сплощеної форми, але при майстерній роботі ювеліра виглядають як ідеально круглі;
  • кнопка. Найчастіше використовуються для виготовлення сережок, адже мають плоску, округлу форму;
  • рис. Овальні за формою, трохи завужені по краях;
  • крапля. Довга або ж коротка намистина в формі сльози. Гармонійно виглядає в сережках відповідної форми, підвісках, елегантних кулонах;
  • бісер. Намистини сферичної форми, але мінімальних розмірів, близько декількох міліметрів;
  • бароко. Намистини неправильної форми, іноді химерної, оригінальної і асиметричної. Є самим бюджетним варіантом, але бувають винятки.

Перлини нестандартного вигляду ефектно виглядають в авторських роботах талановитих майстрів.

Класифікація за якістю

Залежно від блиску, форми намистини, наявності будь-яких дефектів перлин відносять до певного класу якості каменю. Найвищим вважається клас "А" (перлини ідеальної сферичної форми з яскраво вираженим блиском і кольором), далі класи "В" и "С" відповідно.

Цвета жемчужин
Перлове царство: різновиди та особливості перлів

Крім великої кількості форм цих дорогоцінних перлин, дивують розмаїттям і кольори перлин. Зворушливі рожеві перли підкреслюють ніжність натури своєї власниці. Білі камені уособлюють чистоту і цнотливість. Сірі і чорні перлини з острова Таїті входять до складу прикрас преміум класу.

Сині перли унікальні в своєму роді і виграшно виглядають з золотом і платиною.

На нашому інтернет-майданчику можна легко підібрати і замовити вишукані срібні прикраси з перлинами кращої якості, різноманітних відтінків і форм. Елегантний гарнітур або неординарні сережки з перлами стануть універсальним рішенням на будь-яке торжество.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
(097) 392-61-46
(093) 345-62-22
Написати повідомлення
 
 
Зворотній зв'язок
Зв'язатися з нами:
Відправити
 
Контактна інформація:
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а
(097) 392-61-46, (093) 345-62-22
 
 
Швидке замовлення:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: