logo

UA
RU

Phone

(097) 392-61-46
(093) 345-62-22

Замовити дзвінок
Adress
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а

Потемніли срібні сережки? Реанімація або...

Потемніли срібні сережки? Реанімація або...

Ми дуже любимо себе прикрашати, особливо за допомогою ювелірних виробів. Деякі вважають за краще лише золото, показуючи тим свій достаток, інші охоче одягають срібні прикраси. Україна особливо славиться новим поєднанням срібла з золотом.

Саме цей дорогоцінний метал піддається потемнінню. Що потрібно зробити, щоб уникнути цього процесу?

Щоб уникнути потемніння срібла, необхідно знімати його на час фізичних тренувань, це найменше, що ви можете зробити для своїх прикрас (наприклад сережок).

Але якщо навіть вам не вдалося уникнути потемніння, це не вирок, адже завжди можливо реанімувати потьмянілу прикрасу, потрібно просто дотримуватися наступних інструкцій.

Чому темніє/тьмяніє срібло?

Якщо ви любите носити прикраси зі срібла, то рано чи пізно вам доведеться зіткнутися з таким явищем, як потемніння цього благородного металу. Існує кілька пояснень цьому явищу.

1. Народне. Якщо срібло темніє, то на вас накладено порча або зурочення (також потемніння різних предметів (каблучка, хрестик і т.д.) означає різні причини.

Ще прийнято вважати, що потемніння срібла говорить про негаразди зі здоров'ям.

Все це не більше ніж прикмети і забобони.

2. Наукове пояснення. Під впливом навколишнього середовища срібло вступає в реакцію з сірководнем, саме в результаті цієї реакції і утворюється темний наліт - сульфід срібла. Особливо часто темніють срібні прикраси у тих, хто часто займається спортом.

Чому необхідно чистити срібло?

Насправді, чистка срібла - це суто особиста справа кожного, тому що якщо його не почистити, то не буде ніяких серйозних наслідків. Однак, потемніла срібна прикраса виглядає не так презентабельно, а часом від колишнього вигляду срібла не залишається нічого, і блискучі раніше сережки будуть схожі, скоріше, на біжутерію, ніж на прикрасу 925 проби, саме тому ювеліри рекомендують чистку срібла.

3. Способи очищення. Існує безліч способів надати сріблу колишню яскравість, але в основному вони діляться на 2 типи: професійна чистка та чистка в домашніх умовах.

Для того, щоб очистити від нальоту срібні прикраси в домашніх умовах, можна використовувати такі способи:

  • Чистка нашатирним спиртом. Опустіть прикрасу в 10%-ий розчин нашатирного спирту, через 15 хвилин дістаньте і ретельно промийте водою (Важливо! Не використовуйте цей спосіб очищення для прикрас з перлами).
  • Сода. Розчин готується з 1 л води і 2 чайної ложки соди, обов'язково як слід розмішайте соду, поставте кип'ятити розчин, після закипання опустіть на дно ємності фольгу і на неї покладіть прикраси, потримайте срібло в киплячій воді близько 2 хвилин, дістаньте і висушіть;
  • Лимонна кислота. Готуємо водяну баню з 0,5 л води і 100 г лимонної кислоти, кип'ятимо близько години, дістаємо, промиваємо, ретельно витираємо м'якою тканиною.
  • Зубна паста. Найпростіший спосіб чистки. Беремо м'яку щітку, з її допомогою натираємо прикрасу зубною пастою, через пару хвилин обполіскуємо, сушимо, готово.
  • Оцет. 9%-ий розчин оцтової кислоти злегка нагріваємо і поміщаємо туди срібло, через 15 хвилин радіємо результату.
  • Картопля. Є і такий спосіб, після варіння картопляних бульб зливаємо рідину і поміщаємо туди на 5 хвилин срібло. Цей спосіб відмінно підходить для сильно забруднених прикрас.

Всі ці способи досить дієві, але ними можна чистити далеко не всі види прикрас, наприклад, родієві прикраси або прикраси з каменями краще довірити професіоналам:

У ювелірних магазинах/майстерень продаються спеціальні розчини для чищення будь-яких видів срібла, ви можете використовувати їх для безпечного чищення ваших прикрас.

Краще за все не економити і довірити свої срібні вироби ювелірам, вони з легкістю очистять ваше срібло за допомогою ультразвуку.

Як запобігти появі чорного нальоту (сульфіду срібла)
Потемніли срібні сережки? Реанімація або...

Для того, щоб запобігти появи темного нальоту на срібних сережках необхідно дотримуватись наступних правил:

  • Раз на місяць протирайте сережки засобом для чищення посуду, головне бути акуратніше з порошками;
  • Також для запобігання появи нальоту необхідно періодично обробляти прикраси теплою водою з милом.

Найголовніше - після очищення, правильно доглядати і не допускати знову потемніння або забруднення, тоді ваші срібні сережки завжди будуть виглядати як новенькі.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
(097) 392-61-46
(093) 345-62-22
Написати повідомлення
 
 
Зворотній зв'язок
Зв'язатися з нами:
Відправити
 
Контактна інформація:
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а
(097) 392-61-46, (093) 345-62-22
 
 
Швидке замовлення:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: