logo

UA
RU

Phone

(097) 392-61-46
(093) 345-62-22

Замовити дзвінок
Adress
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а

Види ланцюжків: повний гід

Ланцюжок – одна з найпоширеніших прикрас на планеті. Його носять і чоловіки, і жінки. Ніжні, елегантні, ошатні, масивні, в один, два і навіть три ряди – вибір ланцюжків на ювелірному ринку завжди величезний. А все чому? Тому що це самий (не побоїмося цього слова) поширений і найбільш продаваний вид ювелірних виробів на землі. Уже той факт, що його носять жінки, чоловіки і діти – говорить багато про що.

Коротка історія золотого ланцюжка
Види ланцюжків: повний гід

Сам по собі ланцюг придумала не людина. Людина, як це частенько робиться, перейняв ідеальні візерунки у природи. Ланцюг – явище унікальне. Ця форма присутня навіть в організмі людини, так що немає нічого більш натурального і символічного, як ланцюг.

Поява ланцюжків, як прикрас, відносять ще до біблійних часів, коли фараон «поклав» на шию Йосипа золотий ланцюг (з біблії). З тих пір ланцюжок вважається атрибутом влади, багатства і особливого шику. Ланцюжки робили руками людей, їх відливали з дорогоцінних металів. Цікавою була технологія виробництва: в розплавлений метал опускали міцний дріт і простягали його. Рідкий дорогоцінний матеріал огортав дріт і ставав міцними кільцями, які, як можна здогадатися, потім з'єднували в сам ланцюг.

Чому його так люблять

Напевно, тому, що ланцюг – універсальний. Важко знайти більш універсальну прикрасу. Її носять чоловіки і жінки, він може бути прикрашений кулоном або підвіскою, а може просто залишатися елегантною деталлю вашого образу. А як же релігійні символи, що спочивають на золотих і срібних ланцюжках, мудро прикриті одягом. Ланцюги носять всі, і вони завжди в моді і завжди актуальні.

Найпопулярніші плетіння

Якірне. Одне з найпопулярніших в світі. Якірне плетіння використовують в ланцюжках, браслетах і намистах. Назва йде, як ви зрозуміли, від якірного ланцюга. В якірному плетінні ланки з'єднуються поперемінно, перебуваючи в горизонтальному і вертикальному положенні. Таке плетіння обрано не просто так – воно вважається самим надійним і міцним.

«Бісмарк» (Кайзер, Кардинал). Найкрасивіше, найпоширеніше, але і найскладніше. Елегантне і складне з'єднання, що складається з декількох рядів, виконується з благородних металів. Завдяки саме безлічі ланок і повторенню рядів, такі ланцюжки стають самостійною прикрасою, що не потребують кулона або підвіски.

Стрічкове. Такі ланцюжки використовуються, як самостійні ювелірні прикраси, які не потребують доповнення. З'єднання золотих або срібних ланок, які перебувають в одній площині складають елегантну лінію. Після ланцюжок шліфується з двох сторін, приймаючи плоску «стрічкову форму». Такі ланцюжки можуть бути будь-якої ширини, з срібла, білого або червоного золота. Їх можна з легкістю комбінувати між собою, одягаючи два і три ланцюжки різного розміру.

Елегантні декоративні плетіння

«Нона» (Фігаро). Більш декоративний, більш яскравий різновид стрічкового плетіння. Якщо придивитися, то можна побачити два ряди ланок, одна всередині іншої, при цьому маленькі кільця з'єднуються з великими (міцність і надійність). Такі ланцюги виглядають більш святково, і можуть служити гідною вечірньою прикрасою.

«Лисий хвостик». Його називають візантійським, за принципом походження. Ажурне плетіння, вельми складні сполуки створюють хитромудрі візантійські візерунки, що виглядає привабливо, ніжно і жіночно.

«Джгутик». Унікальне плетення, при якому виріб більше нагадує тонкі золоті намиста, ніж стандартний ланцюжок. Особливість плетіння в тому, що тонкі золоті ланки настільки щільно стиснуті і сплетені між собою, що нагадують мотузку (звідси назва).

Ланцюг для справжніх чоловіків

Як було сказано вище, чоловіки теж люблять ланцюжки. Але тільки якщо дівчаткам «аби блищало і мі-мі-мі», чоловіки, з усією своєю раціональністю, вибирають міць, стиль і якість. Тому ідеальний для чоловіка завжди простий в плетінні, великий за обсягом і, безсумнівно, срібний ланцюг або золотий.

«Чоловічі» плетіння

Плетіння типу «Венеція». По суті це все те ж якірне плетіння, тільки на місці золотих кілець ми бачимо плоскі прямокутні ланки, відшліфовані по обидва боки. Завдяки формі ланок, дизайн виробу набуває більш«серйозний» характер. Таку ланцюг можна носити як з медальйоном (хрестиком), так і самостійно.

Плетіння типу «Ромб». Улюблений вид серед чоловіків і жінок «з характером», але в тий же час вільних від умовностей. Специфіка цього плетіння в формі ланок, які мають форму ромба з гладкими закругленими кутами. Такі ланцюжки виглядають свіжо і оригінально, їх можна носити окремо або в компанії з підвіскою.

Плетіння «Кобра» (Снейк). Один з найбільш часто купованих видів ланцюжків для чоловіків. Просте в дизайні, щільне в з'єднанні стрічкове плетіння відмінно доповнює і строгий офісний стиль, і зухвалу чорну шкіру.

Як вибрати «ідеальний» ланцюжок
Виды цепочек: полный гид

Як ви бачите, існує безліч стилів і плетінь ювелірних ланцюжків. Золоті, срібні, платинові – всі вони різні, як і ми з вами. Вибираючи ланцюжок для себе, керуйтеся тим, для чого ви купуєте. Для носіння хрестика (або іншого релігійного атрибута) цілком підійде тонкий срібний ланцюжок простого якірного плетіння, тонкий «джгутик» або елегантний «Бісмарк». Ланцюжок, як прикраса вечірнього туалету, хай буде великим, але не довгим (обов'язково з благородного металу). Ланцюжок в подарунок повинен бути помірним по довжині і обсягом (якщо тільки ви не впевнені в особливостях смаку іншого).

Купити срібний ланцюжок можна в ювелірному салоні, а можна на сайті нашого інтернет-магазину, що, в принципі, ще зручніше, практичніше і надійніше. При виборі ланцюжка варто враховувати три важливих аспекти: краса, міцність і благородство металу.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
(097) 392-61-46
(093) 345-62-22
Написати повідомлення
 
 
Зворотній зв'язок
Зв'язатися з нами:
Відправити
 
Контактна інформація:
м. Біла Церква, вул. Леваневського, 87а
(097) 392-61-46, (093) 345-62-22
 
 
Швидке замовлення:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: